Asiamiehen tervehdys


Savonranta sijaitsee sinisen Saimaan sylissä, puolivälissä Joensuuta ja Savonlinnaa, jonka kaupunginosana paikkakunta on ollut 1.1.2009 lähtien. Savonrannalta löytyy rantaviivaa noin 900 kilometriä ja vajaat 300 erikokoista järveä. Savonrannan puhtaissa vesissä viihtyy saimaanlohi  ja -norppa sekä rannoilla loma-asukkaat ja savonrantalaiset.

Vuonna 1868 perustetussa kunnassa oli sen viimeisenä kuntavuotena 2008 noin 1200 asukasta. Loma- aikaan asukkaita on paljon enemmän, sillä Savonrannalla on yli 1000 loma- asuntoa.

Metsät ja järvet ovat olleet ja ovat edelleen tärkeitä savonrantalaisille, sillä neljännes savonrantalaisista saa toimeentulonsa maa- ja metsätaloudesta. Jalostuksesta saa toimeentulonsa neljännes, pääasiassa talonrakennusalan tuotteiden ja elektroniikan valmistuksesta. Noin puolet saa toimeentulonsa erilaisista palveluista.

Mökkimatkailua on Savonrannalla harjoitettu 1960- luvulta lähtien. Savonrannalla on kymmenkunta lomakylää, joissa lomailijat ja matkailijat saavat levätä ja nauttia puhtaasta ja kauniista järviluonnosta.

Talvella lomailijat viihtyvät Lekotin laskettelukeskuksen rinteissä ja laduilla sekä moottorikelkkareiteillä. Kesällä Lekotin Köysipuisto, Koloveden kansallispuisto, Vuokalan koskipuisto ja Säimenen myllymuseo sekä lukuisat rannat ja kalavedet tarjoavat monta erinomaista paikkaa viihtyä ja viettää lomaa. Kalaonneasi voi käydä kokeilemassa vaikka Orivirran urheilukalastusalueella.

Savonrannan vierasvenesatama sijaitsee aivan kirkonkylän keskustassa. Siellä vietetään vuosittain monia kesäisiä tapahtumia. Savonranta Päivä kruunaa kesäisen Savonrannan juhlinnan.

Tulitpa lomalle, asumaan tai työtä tekemään, Savonranta tarjoaa sinulle rauhallisen ja turvallisen hyvän elämän ympäristön, jossa kunnalliset peruspalvelut toimivat.

Jos olet yrittäjä, tarjoamme sinulle paikan yrittää ja tukea tarpeesi mukaan. Lisätietoja Savonrannasta saat näiltä kotisivuilta tai soittamalla Anne Käyhkölle puh. 044 978 1751.

anne

TERVETULOA SAVONRANNALLE!

Anne Käyhkö