Säätiö


Säätiön tarkoituksena on savonrantalaisuuden, savonrantalaisen kulttuurin vaaliminen ja savonrantalaisten elinolojen parantaminen sekä Savonrannalla harjoitettavien elinkeinojen ja savonrantalaisten virkistystoiminnan edistäminen sekä savonrantalaisten opintojen tukeminen.

Savonrannan kunnanvaltuusto perusti Savonrannan Kehittämissäätiön 27.11.2007 ja hyväksyi säätiölle säännöt sekä lahjoitti säätiölle peruspääomaksi 50 000 euroa. Lisäksi kunta antoi säätiölle Savonrannan Sampo Oy:n osakkeet sekä viisi tilaa ja niillä olevat kiinteistöt. Säätiö sai perustamisluvan 12.9.2008.

Vuoden 2017 toimintaa ovat mm.

1. Savonrantalaisten opiskelijoiden tukeminen

– säätiö antaa stipendejä eri hakemuksesta toisen asteen tai ylemmän asteen ammatillisesta koulutuksesta valmistuneille savonrantalaisille opiskelijoille.

2. Savonrannan kulttuurin tukeminen

– Vuokalan myllyn Käsityömyymälä on avoinna ympäri vuoden ja mylly ja voimalaitos kesäisin. Myllyssä on kesäisin myös taidenäyttelyitä.

– Säimenen myllymuseo on avoinna kesäisin ja alueella on useita Savonranta-Seuran museorakennuksia, joita on kerätty eri puolilta Savonrantaa. Alueella on kyläläisten käytössä oleva yleinen uimaranta ja nuotiopaikka. Kesäisin myllymuseon alueella toimii kesäteatteri, johon Savonrannan näytelmäryhmä tuottaa esityksiä.

– Harjujärven virkistysalueella Rönkönvaarassa on yleinen uimaranta ja urheiluseuran sauna, jota voi vuokrata omaan käyttöön. Alueella on myös metsäinen leiriytymisalue, nuotiopaikka ja nukkumislaavu.

– Säätiö julkaisee kahdesti vuodessa Savonrannan Sanomat –lehteä, joka jaetaan ilmaiseksi kaikkiin Savonrannan talouksiin ja vapaa-ajan asukkaille. Lehteä voi myös tilata toimituksesta.

– Vuokalan reitin kunnostussuunnittelu yhdessä kalastusalueen kanssa

3. Oriniemen leirialueen vuokraaminen

– Säätiö omistaa Oriniemen alueella leirialueen jossa on päärakennuksen lisäksi sauna ja majoitustiloja yhteensä noin 20 hengelle. Aluetta vuokrataan Booking.com:n kautta ja suoraan asiamieheltä,  puh. 044 987 1751, savonrannan.kehittamissaatio@gmail.com
Lisätietoja löydät täältä.

4. Kääpäsaaren lomakyläalueen kehittäminen

Säätiöllä on Kääpäsaaressa kolme omarantaista ympärivuotiseen lomailuun soveltuvaa korkeatasoista mökkiä, joita voi varata Booking.com:n lisäksi suoraan asiamieheltä, puh. 044 987 1751, savonrannan.kehittamissaatio@gmail.com
Lisätietoja löydät täältä.

 

Lisäksi säätiö julkaisee kahdesti vuodessa Savonrannan Sanomat –lehteä, joka jaetaan ilmaiseksi kaikkiin Savonrannan talouksiin ja vapaa-ajan asukkaille. Lehteä voi myös tilata toimituksesta.

 

Säätiöllä on hallitus, hoitokunta ja asiamies. Säätiön hallituksessa ovat vuonna 2017 toimineet seuraavat henkilöt:

Puheenjohtaja

Juha Hirvonen

Varapuheenjohtaja

Hannu Karvinen

Jäsenet

Antti Erämaa
Pekka Ihalainen
Aarne Hirvonen
Kari Jääskeläinen
Anna-Mari Käyhkö
Satu Laamanen
Pekka Lindholm
Otto Makkonen
Allan Ruotsalainen
Tuomo Reinikainen
Jonna Räsänen
Eila Soisalo
Esko Suomalainen
Tapio Suomalainen
Tero Turtiainen

Säätiöllä on hoitokunta:

Puheenjohtaja: Juha Hirvonen
Varapuheenjohtaja: Hannu Karvinen

Muut jäsenet:
Kari Jääskeläinen
Pekka Lindholm
Esko Suomalainen

Säätiön asiamies: Anne Käyhkö