Savonrannan kehittämissäätiö


Säätiön tarkoituksena on savonrantalaisuuden, savonrantalaisen kulttuurin vaaliminen ja savonrantalaisten elinolojen parantaminen sekä Savonrannalla harjoitettavien elinkeinojen ja savonrantalaisten virkistystoiminnan edistäminen sekä savonrantalaisten opintojen tukeminen.

Savonrannan kunnanvaltuusto perusti Savonrannan Kehittämissäätiön 27.11.2007 ja hyväksyi säätiölle säännöt sekä lahjoitti säätiölle peruspääomaksi 50 000 euroa. Lisäksi kunta antoi säätiölle Savonrannan Sampo Oy:n osakkeet sekä viisi tilaa ja niillä olevat kiinteistöt. Säätiö sai perustamisluvan 12.9.2008.

Vuoden 2020 toimintaa ovat:

1. Savonrantalaisten opiskelijoiden tukeminen
– säätiö antaa stipendejä eri hakemuksesta toisen asteen tai ylemmän asteen ammatillisesta koulutuksesta valmistuneille savonrantalaisille opiskelijoille.

2. Savonrannan kulttuurin tukeminen
– Vuokalan mylly, siinä oleva voimalaitos ja Savonrannan kädentaitajien ylläpitämä käsityömyymälä ovat avoinna ympäri vuoden. Myllyssä on kesäisin myös taidenäyttelyitä.

– Säimenen myllymuseo on avoinna kesäisin ja alueella on useita Savonranta-Seuran museorakennuksia, joita on kerätty eri puolilta Savonrantaa. Alueella on kyläläisten käytössä oleva yleinen uimaranta ja nuotiopaikka.

– Harjujärven virkistysalueella Rönkönvaarassa on yleinen uimaranta ja urheiluseuran sauna, jota voi vuokrata omaan käyttöön. Alueella on myös metsäinen leiriytymisalue, nuotiopaikka ja nukkumislaavu.

– Säätiö julkaisee kahdesti vuodessa Savonrannan Sanomat –lehteä, joka jaetaan ilmaiseksi kaikkiin Savonrannan talouksiin. Lehteä voi myös tilata toimituksesta.

3. Vuokalan reitin kirkonkylän koskien kunnostus
Vuokalan reitin kirkonkylän Yläsulun ja myllyn kosket tullaan muuttamaan ylisyöksypadoista pohjapadoiksi suunnitelman mukaisesti.

4. Kääpäsaaren lomakyläalueen kehittäminen
Kääpäsaaren lomakylän alueelle rakennetaan uudet tiet. Säätiöllä on Kääpäsaaressa kolme omarantaista ympärivuotiseen lomailuun soveltuvaa korkeatasoista mökkiä, jotka ovat myynnissä Etuovi.com:ssa. Niitä vuokrataan toistaiseksi Booking.com:n lisäksi suoraan asiamieheltä, puh. 044 9781751 tai savonrannan.kehittamisssaatio@gmail.com
Lisätietoja löydät täältä.

Säätiöllä on hallitus, hoitokunta ja asiamies. Hallituksen puheenjohtaja valitaan vuosittain syyskokouksessa.

Säätiön hallitus vuonna 2020:
Puheenjohtaja
Esko Suomalainen

Varapuheenjohtaja
Pekka Lindholm

Jäsenet
Aarne Hirvonen
Juha Hirvonen
Pekka Ihalainen
Kari Jääskeläinen
Hannu Karvinen
Anna-Mari Käyhkö
Satu Laamanen
Pekka Lindholm
Otto Makkonen
Allan Ruotsalainen
Jonna Räsänen
Tapio Suomalainen
Tero Turtiainen

Säätiöllä on hoitokunta:
Puheenjohtaja: Esko Suomalainen
Varapuheenjohtaja: Pekka Lindholm

Muut jäsenet:
Pekka Ihalainen
Kari Jääskeläinen
Pekka Lindholm

Säätiön asiamies: Anne Käyhkö