Savonrannan kehittämissäätiö


Säätiön tarkoituksena on savonrantalaisuuden, savonrantalaisen kulttuurin vaaliminen ja savonrantalaisten elinolojen parantaminen sekä Savonrannalla harjoitettavien elinkeinojen ja savonrantalaisten virkistystoiminnan edistäminen sekä savonrantalaisten opintojen tukeminen.

Savonrannan kunnanvaltuusto perusti Savonrannan Kehittämissäätiön 27.11.2007 ja hyväksyi säätiölle säännöt sekä lahjoitti säätiölle peruspääomaksi 50 000 euroa. Lisäksi kunta antoi säätiölle Savonrannan Sampo Oy:n osakkeet sekä viisi tilaa ja niillä olevat kiinteistöt. Säätiö sai perustamisluvan 12.9.2008.

 

Vuoden 2018 toimintaa ovat:

1. Savonrantalaisten opiskelijoiden tukeminen
– säätiö antaa stipendejä eri hakemuksesta toisen asteen tai ylemmän asteen ammatillisesta koulutuksesta valmistuneille savonrantalaisille opiskelijoille.

2. Savonrannan kulttuurin tukeminen
– Vuokalan myllyn Käsityömyymälä on avoinna ympäri vuoden ja mylly ja voimalaitos kesäisin. Myllyssä on kesäisin myös taidenäyttelyitä.

– Säimenen myllymuseo on avoinna kesäisin ja alueella on useita Savonranta-Seuran museorakennuksia, joita on kerätty eri puolilta Savonrantaa. Alueella on kyläläisten käytössä oleva yleinen uimaranta ja nuotiopaikka. Kesäisin myllymuseon alueella toimii kesäteatteri, johon Savonrannan näytelmäryhmä tuottaa esityksiä.

– Harjujärven virkistysalueella Rönkönvaarassa on yleinen uimaranta ja urheiluseuran sauna, jota voi vuokrata omaan käyttöön. Alueella on myös metsäinen leiriytymisalue, nuotiopaikka ja nukkumislaavu.

– Säätiö julkaisee kahdesti vuodessa Savonrannan Sanomat –lehteä, joka jaetaan ilmaiseksi kaikkiin Savonrannan talouksiin ja vapaa-ajan asukkaille. Lehteä voi myös tilata toimituksesta.

– Vuokalan reitin kunnostussuunnittelu yhdessä kalastusalueen kanssa

3. Oriniemen leirialueen vuokraaminen
– Säätiö omistaa Oriniemen alueella leirialueen jossa on päärakennuksen lisäksi sauna ja majoitustiloja yhteensä noin 20 hengelle. Aluetta vuokrataan Airbnb:n kautta ja suoraan asiamieheltä, puh. 040 515 6326 tai kayhkoa@gmail.com

4. Kääpäsaaren lomakyläalueen kehittäminen
Säätiöllä on Kääpäsaaressa kolme omarantaista ympärivuotiseen lomailuun soveltuvaa korkeatasoista mökkiä, joita voi varata Booking.com:n lisäksi suoraan asiamieheltä, puh. 040 515 6326 tai kayhkoa@gmail.com
Lisätietoja löydät täältä.

 

Lisäksi säätiö julkaisee kahdesti vuodessa Savonrannan Sanomat –lehteä, joka jaetaan ilmaiseksi kaikkiin Savonrannan talouksiin ja vapaa-ajan asukkaille. Lehteä voi myös tilata toimituksesta.

Säätiöllä on hallitus, hoitokunta ja asiamies. Hallituksen puheenjohtaja valitaan vuosittain syyskokouksessa.

Säätiön hallitus vuonna 2018:
Puheenjohtaja
Juha Hirvonen

Varapuheenjohtaja
Esko Suomalainen

Jäsenet
Antti Erämaa
Pekka Ihalainen
Aarne Hirvonen
Kari Jääskeläinen
Hannu Karvinen
Anna-Mari Käyhkö
Satu Laamanen
Pekka Lindholm
Otto Makkonen
Allan Ruotsalainen
Jonna Räsänen
Eila Soisalo
Tapio Suomalainen
Tero Turtiainen

Säätiöllä on hoitokunta:
Puheenjohtaja: Juha Hirvonen
Varapuheenjohtaja: Esko Suomalainen

Muut jäsenet:
Kari Jääskeläinen
Hannu Karvinen
Pekka Lindholm

Säätiön asiamies: Anne Käyhkö