Jätehuolto

Salen eteisessä on pattereiden kierrätyspiste ja pihakonteihin voi viedä kartonkipakkaukset, lamput, lasipakkaukset, paperia, pienmetallia. 

RINKI-EKOPISTE Kolmitähkäntie 2B: kartonkipakkaukset, lasipakkaukset, paperia, pienmetallia

Kerimäen S-marketin pihassa on lähin muovinkierrätyspiste

Savonrannan jätepiste, Teollisuustie 7, 58300 Savonranta. 

Asiakaspalvelu on auki ma-pe klo 9.00-15.00, p. 015 557 163, kenttätyöntekijä p. 040 714 3351 / 040 714 3353

Jos haluaa liittyä aluekeräysasiakkaaksi, voi ottaa yhteyttä ole yhteydessä Savonlinnan seudun jätehuoltoon.

SER-jäte keräyskontti on avoinna arkisin klo 9 - 15.  Kaikki sähköllä, akulla tai paristoilla toimivat laitteet ovat SER-jätettä. SER-jäte on ensisijaisesti toimitettava liikkeeseen, josta uusi laite ostetaan.

Metalli, puukiukaat, polkupyörät, kattopellit ja pienmetallin voi laittaa metallilavalle. Metallilavalle ei saa laittaa autonrenkaita eikä öljynsuodattimia.

Pahvinkeräykseen voi laittaa pakkaukset litistettyinä.

Lasinkeräykseen voi laittaa tyhjät pullot ja lasiset elintarvikepakkaukset, kuten hillopurkit ja lasipullot. Älä laita ikkunalasia, peilejä, juomalaseja tai lämmönkestäviä astioita lasinkeräykseen. Lasinkeräykseen kelpaamaton lasi tulisi toimittaa Nousialan jäteasemalle Savonlinnaan tai pienjäteasemille. Asemilla jätelasia otetaan kotitalouksilta veloituksetta vastaan muovipussillisen verran.

Kaikki paperi, joka tulee postiluukusta tai jaetaan postilaatikkoon, kelpaa paperinkeräykseen. Myös pehmeäkantiset kirjat voi laittaa keräykseen. Kirjojen kovat kannet tulee poistaa ennen paperinkeräykseen laittoa. Kovat kannet ovat sekajätettä.Tavaroiden jättäminen kontin eteen on kielletty. Tavaroiden siivoamisesta lähetetään siivousmaksu.

Vaarallisten aineiden autopäivystys on jokaisen kuukauden toinen arkikeskiviikko klo 15.00 - 17.00

Fortumin auto päivystää jätepisteellä. Kotitaloudet voivat toimittaa ilmaiseksi akut, öljyt, maalit, loisteputket, pienloisteputket, jäähdytys- ja jarrunesteet, aerosolipakkaukset, torjunta-aineet ja liuottimet. Jätteet on jätettävä suoraan autoon, ei jätepisteelle.

Yli 200 litran öljymäärille voi tilata ilmaisen noudon Fortum Waste Solutions Oy:n asiakaspalvelusta p. 010 755 1625. Astioineen noudettavasta öljystä peritään kuljetusmaksu.