Vierasvenesatama

Satamanumero 5500 * Koordinaatit 62°10'11.6"P, 29°12'35.9"I * Merikartta V255 * Lähestymiskartta V255

Avoinna 1.6.-11.8. Muina aikoina itsepalveluna. 

  • Syvyys: 1,5-3 m
  • Kiinnitys: kylki- ja poijukiinnityksin
  • Vieraspaikkoja: n. 20
  • Polttoainetankkaus: kortti/seteli, diesel ja 98E.
  • Lisäksi veden käyttö ja septitankin tyhjennys, jätehuolto, grillikatos, beach volley -kenttä, tenniskenttä 250 m, parkourpuisto 250 m, lasten leikkipuisto 200 m, kauppa, apteekki, posti, matkahuolto ja rautakauppa.
Savonrannan vierasvenesatamaan  ilma-, vesi- tai maanteitä pitkin
Savonrannan vierasvenesatamaan ilma-, vesi- tai maanteitä pitkin

Savonrannan sataman on aivan kylän läheisyydessä ja mahdollisuudet kaupassa, apteekissa tai torilla käyntiin ovat ihanteelliset. Välittömästä läheisyydestä löytyvät tennis-, rantapallokenttä ja frisbeegolf- ja pururata sekä tietenkin idyllinen uimaranta ja nostalginen urheilukenttä. Tarkempia tietoja liikuntapalveluista löytyy savonranta.fi -sivustolta kohdasta asuminen ja liikuntapalvelut. Myös opastettuja retkiä luontoon on mahdollista saada ja tarkempia tietoja nähtävyyksistä voit katsoa kohdasta matkailu.

Seesteinen kylän keskus on rakentunut Sahalammen ympärille ja rakennuksissa näkyy kerroksellisesti vanhat elinkeinot. Vuokalan myllyssä toimii nykyään käsityömyymälä ja sahan vanha höyryvoimala on maailman luokan galleriatila. Kylä tarjoaa kulttuurinälkäisille useita tapahtumia ja näyttelyitä.

Satama on rauhallinen paikka yöpyä vaikka kaikki satamapalvelut ovat kylän välittömässä läheisyydessä. Satamassa on uudistettu polttoainejakelu ja siellä onnistuu septitankin tyhjennys sekä jätteiden kierrätys. Saunominen, suihku, WC, pesutupa sekä grillikatos on satamassa vierailijoiden käytössä. Jo vuonna 2021 poistettiin voimajohto väylän suulta, joten pidempi mastoisetkin veneet voivat lipua laituriin. 

Hinnasto

Satamamaksun maksaneille wc:t ja suihkutilat ympäri vuorokauden sekä saunavuoro naisille klo 17-19 ja miehille klo 19-21.  Itsepalveluaikoina satamamaksu tilille FI58 4108 0011 658641. Savonrannnan satamaravintola Oy, viite: yöpymismaksu


Poijupaikka

13 €/vrk

Kylkipaikka alle 10 m 

18 €/vrk

Kylkipaikka yli 10 m 

23 €/vrk

Kylkipaikka yli 15 m

35 €/vrk

Sähkö

7 €/vrk

Pesutupa

7 €/kerta