Savonranta

Savonrannalla asuu alle tuhat onnekasta ihmistä. Miksi onnekasta, saatat kysyä. Koska luonto tuottaa ihmiselle terveyttä ja onnen tunnetta. Täällä olet aina luonnossa, vaikka asuisit kirkonkylän keskustassa. Sahalammen ympärille rakentuneessa keskustassa näkyy arkkitehtuurinen kerrostuma, joka luo kylään ainutlaatuisen tunnelman. Kaikki palvelut ovat kävelymatkan päässä. Lisäksi Savonranta on keskeisellä paikalla: Savonlinna 60 km, Enonkoski 35 km, Heinävesi 50 km, Kitee 66 km, Joensuu 79 km, Parikkala 85 km ja Varkaus 99 km. Kirkonkylällä on laajakaista ja tekeillä on 5 g verkko. Savonrannalla on edullista toteuttaa unelma kodista järven rannalla.

Savonranta on vireä pitäjä, joka koostuu metsäisestä vihreänkullan salomaista ja kuitenkin kolmannes sen eräalueesta on vesistöä. Metsien ja vesistöjen tuoma oma rauha on kypsyttänyt savonrantalaisille omanlaisen savokarjalaisen rajakulttuurin.

Savonrannan vesistö on ollut keskiajalla vanha heimoraja-alue laatokankarjalaisten kanssa. Rajaa on vedetty niin roomalaiskatollisen Ruotsin ja ortodoksisen Novgorodin välillä Pähkinäsaaren (1323) rauhassa kuin Ruotsin ja Venäjän välillä Täyssinän rauhassa (1595). Rajakiviä on nähtävissä Karkon-, Olki-, Raja- ja Paskosaaressa.