Nähtävyydet

Kesällä on Savonrannan kirkkoon opastettu kierros tiistaina ja perjantaina klo 11–14. Opastusta on mahdollista saada myös saksaksi ja englanniksi. Kesällä on myös opastettuja kierroksia hautausmaalle ja kirkonkylälle, ajankohdista ilmoitetaan tarkemmin Savonrantalaiset–sivustolla Facebookissa.


Olavinlinnan alkuperäinen rakennuspaikka - tosi tarina

Tarina alkaa siitä, kun Savonrannan Linnosaareen aloitettiin 1400-luvun loppupuolella rakentamaan linnaa. Mitä päivän aikana saatiin rakennettua, sen piru repi alas yön aikana. Lopulta, kun tätä oli jatkunut jonkun aikaa ilmestyi piru rakennuttajan uneen yöllä ja sanoi: "viskaan tämän tukin Orivirtaan, ja kohtaan johon tukki lopulta vajoaa, voit linnasi rakentaa". Ja niinpä hetken uituaan, toden totta tukki upposi Kyrönsalmen virtaan sopivasti saaren edustalle. Edelleen tänäkin päivänä siinä seisoo linna - Pyhän Olavin linna. Puolisata vuotta myöhemmin Linnosaareen onnistuttiin rakentamaan linnake, joka kuitenkin tuhoutui Pitkän vihan pirullisen taistelun seurauksena lokakuussa vuonna 1592. Jos piru ei olisi toiminut rakennuskonsulttina, olisi Savonlinnan keskusta mahdollisesti Savonrannalla...

Kartalla mainitut nähtävyydet saavat aikanaan myös audio-opastuksen. Karttaa täydennetään myöhemmin. Kulttuurisivustolta löydät vielä lisää kulttuurikohteita.

 1. Kakonvuori, jossa tarinan mukaan on pirunluola
 2. Helvetinportti 
 3. Harjujärven uimaranta ja sauna
 4. Rönkönvaaran kylätalo ja karjalanpiirakan paistoa
 5. Täyssinänrauhan rajakivi
 6. Säimenen myllymuseo ja Säimenen uimala
 7. Torikivi
 8. Hankavaaran uimaranta
 9. Aavelaivat
 10. Vuokalan myllymuseo
 11. Pirunurut ja uhrikivi
 12. Kirkonkylän uimaranta
 13. Linnosaaren muistomerkki ja saareen johtava kiviholvisilta ovat Savonrannan vanhimpia rakenteita. Täältä löytyy lisää tietoa Orivirran saarrosta.
 14. Aarresaari
 15. Hiekkaketveleen uimaranta