Savonrannan Kädentaitajat ry

Savonrannan kädentaitajat ry on savonrantalaisten käsityöläisten oma järjestö, joka on perustettu vuonna 1999. Yhdistyksen toimintaan oleellisena osana kuuluu käsityömyymälän ylläpidon lisäksi käsityötaitojen opettaminen sekä käsityöperinteen välittäminen eteenpäin sukupolvien ketjussa.

Savonrannan Kädentaitajien yhdistyksen perustajajäseniä Ulla Lindell ja Kaarina Pesonen Vuokalan myllyn alakerrassa.
Savonrannan Kädentaitajien yhdistyksen perustajajäseniä Ulla Lindell ja Kaarina Pesonen Vuokalan myllyn alakerrassa.

Paikallisen käsityöperinteen ylläpitäjä - Savonrannan Kädentaitajat ry

 Käsityötaitojen arvostus on noussut viime aikoina ja monet nuoremmankin sukupolven edustajat ovat kiinnostuneet perinteisistä kädentaidoista sekä käsitöiden tekemisestä. Luonnonmateriaalit ja perinnemenetelmät kiinnostavat. Ihmiset haluavat tehdä itse. Ekologisuus materiaalien hankinnassa ja kierrättämisessä ovat varsinkin nostaneet viime aikoina suosiotaan. Aika arvokkaan tietotaidon eteenpäin saattamiselle on otollinen!

Savonrannan Kädentaitajien käsityömyymälä sijaitsee Vuokalan Myllyssä, Lamminniementie 6. Kädentaitajat ry toimii täysin talkoovoimin ja lisäksi se työllistää yhden työntekijän ympärivuotisesti. Yhdistys tuottaa toiminnallaan lisäarvoa Savonrannan palvelutarjontaan sekä harrastustoimintaan. Myymälä on monille käsityöläisille oivallinen kanava rakkaan harrastuksensa tuotteina syntyvien käsitöiden myyntiin. Myymälän alakerrassa on jäsenten ja asiasta kiinnostuneiden mahdollista kutoa mattoa.

Toivotamme kaikki paikkakuntalaiset, kesäasukkaat sekä lomamatkailijat lämpimästi tervetulleiksi ostoksille myymälään, tekemään omin käsin, tutustumaan myllyyn tai ihan vain uteliaisuus käynnille Myllyyn!

Tarkemmat tiedustelut puheenjohtaja Katri Ihalainen, 044501 4100.