Matkailu

Savonrannan ehdottomia matkailuvaltteja on sen luonto ja tarinat. Luonto on kuitenkin herkkä ja sitä tulee kunnioittaa ja kohdella hyvin. Tämä tarkoittaa käytönnössä sitä, että vierailustasi luonnossa ei jää mitään jälkiä ja tarkkailet kaikkia villieläimiä riittävän kaukaa. Savonrannan tapahtumista ja näyttelyistä voit lukea tarkemmin Savonrannan sanomista, jonka viimeisin numero löytyy paperiversiona kirkonkylän liikkeistä ja Savonranta-talolta. Lisäksi tapahtumista voi lukea Savonrantalaiset -sivustolta Facebookista.
Matti Honkasen teos Norppa on Savonrannan serpentiini vuolukiveä.
Matti Honkasen teos Norppa on Savonrannan serpentiini vuolukiveä.

Metsähallitus on julkaissut Luontoon.fi -sivustolla Retkietiketin, josta voit lukea vielä tarkemmin mitä velvollisuuksia ja oikeuksia sinulla on luonnossa liikkuessasi.

Savonrannan keskustassa voi törmätä savonrannalla louhittavasta serpentiini-vuolukivestä veistettyyn norppaan. Tätä kivistä norppaa voi käydän silittämässä torin kupeessa. Sitä elävää - ihaillaan kaukaa.

Savonrantalainen kansanperinne on täynnä tarinoita. Tarinoita ihmisistä ja rakennuksista, joissa he elivät. Asioista, joita he kokivat ja maailmankatsomuksia, joilla elämää pyrittiin selittämään. Kun käyt juttusille savonrantalaisen kanssa, kuulet todennäköisesti hyvän tarinan.